Uncategorized

N.O.V.A (Recensioner)

N.O.V.A
Ett fps-spel till Iphone/Ipod Touch, snarlikt Halo om du frågar mig. Gameloft kan ha tagit fram 2009′s i särklass bästa fps-spel. Med sin grymma grafik, lätta kontroller och bra handling så har du ett riktigt bra spel att spela när du vill ta din Iphone till nästa nivå. Detta är ett spel som jag blir imponerad av – Near Orbit Vanguard Alliance
Story
Du är Captain Kal Wardin, en pensionerad supersoldat som lever på en utav de syntetiska planeterna kallade “Near Orbitals”. Jorden har förbrukats, Istället har människan bosatt på dessa planeter där prunkande grönska och heltrevligt samkväm finns att finna.
Men så invaderas en av planeterna, och det blir ditt uppdrag att rensa rent bland aliens och vrålande stengubbar. Storyn håller bra och röstskådespelet är helt ok.
Det känns som om man inte kan kräva så mycket från ett spel till Iphone, men Gamloft har faktiskt fått till det riktigt bra!

Battlemode
N.O.V.A är mycket likt Halo till xbox 360. Det känns som om Captain k. Wardin är en ren kopia på Master Cheif. Men det betyder inte alls att det är tråkigt, snarare tvärtom!

Single player är riktigt bra. Man Fastnar lätt i både grafiken och storyn. Det är lagom utmanande, lagom stora banor och lagom med variation.

13 banor att klara igenom
5 olika klimat (djungel, rymdskepp, berg, alienstäder mm)
6 olika vapen (Assault Rifle, rocket launcher, plasma gun mm)

Multiplayer mode överaskar på så sätt att de rullar på bra, inga laggproblem här inte. Lätt att komma in i en match. Det faller dock lite på att du bara kan köra Deathmatch. Jag hade gärna sätt flera alternativ. Men det funkar så bra och är så roligt att de väger upp det ändå.
Spela lokalt eller online via Wi-Fi eller bluetooth
1-4 spelar i deathmatch (1-2 via bluetooth)
5 olika banor
Leaderboards både i spelet och på den officiella hemsidan: www.near-orbit-vanguard-alliance.com
Gameplay
Det här spelet är nog det bästa och mest lättspelade fps-spelet på Appstore just nu. kontrollerna tar ca 1 minut att lära sig. I den första banan du får köra, så går dem igenom allt från början. Du styr din Captain k. Wardin med styrspaken längst ner i det vänstra hörnet. Siktet styr du med ett finger i mitten av skärmen, som du sedan flyttar runt för att kolla runt. Skjutknapp har du i det nedre högra hörnet, och en omladdningsknapp uppe i de högra hörnet. De verkar knepigt till en början. Men som tur är har Gameloft bygt in “auto-aim” som hjälper dig att sikta in dig på dina fiender. Du kan också gå in på inställningar för att ställa in hur känsligt siktet ska vara.Du har också 3 olika kontrollscheman att välja mellan. Vilket i sin tur gör det lättare för just dig att styra Captain k. Wardin. En annan bra detalj som finns är att du ibland måste hacka en dator för att komma in genom vissa dörrar. Lagom utmanande.
Presentation
Trotts att det är ett spel till din Iphone vi pratar om här, så är det här ett spel som lika gärna kunde släppts till PSP. Near Orbit Vanguard Alliance kan vara det fps-spelet som har både bäst grafik, handling och röstskådespeleri just nu. Det händer att man fastnar då och då, men det är inga större problem. Grafiken är i 3D och detaljerna är fina och många. Man får en bra känsla och man fastnar lätt. Har du spelat Halo till Xbox 360 så kommer du fastna för det här direkt. Lagom utmanande, lagom varierande, grymt singel player samt multiplayer. Ett intensivt drama med grymma filmsekvenser och röstskådespel.
STORY: 8,3
DESIGN: 8,5
GAMEPLAY: 8,0
PRESENTATION: 8,7

TOTALT: 8,5