Uncategorized

Sandstorm (Recensioner)

Sandstorm
Modern Combat: Sandstorm – Ett utav många spel från Gameloft. Ett FPS-spel i ren U.S-Army-anda. Håller det i längden? eller är det bara ett spel i mängden? Jag har hårdtestat MC: Sandstorm.

Story
Du har tilldelats uppdraget Sandstorm, och det är din skyldighet att hitta och förinta en ny terrorist som etablerar sig och rekryterar utländska rebeller i en avlägsen öken. Detta FPS-spel kommer att förse dig med de mest sofistikerade och kraftfulla moderna vapen. Du slåss både med ditt team, och ensam. Första banan får du gå igenom en form av “bootcamp”, där du får lära dig kontrollerna mm. Storyn är bra. Den är tillräckligt välgjord för ett Iphone-spel. Gameloft lyckas oftast bra med det här.

Battlemode
Finns mycket att hämta i detta spel! Du har ett bra singelplayer där du får bla åka jeep, slänga granater på folk och skjuta prick med din sniper. Jag vill upplysa extra mycket om multiplayern, riktigt kul och välgjort! spela via lan, bluetooth och WI-FI. Tror det finns en mod på cydia som gör att du kan spela över 3G också..

10 uppdrag i varierande mellanösternmiljö
Lokala multiplayer (via Wi-Fi och Bluetooth) och online multiplayer (via Wi-Fi): Upp till 4 spelare tävlar i Deathmatch och Team Deathmatch i 3 multiplayer kartor
Välj mellan 3 olika kontrollsystem: Standard Controls, Screen Tryck och virtuella Sticks
Använda ett stort urval av autentiska, monterade avancerade vapen (2 gevär, Sniper Rifle, RPG, hagelgevär, k-pist, lätta maskingevär, kulspruta på en rörlig 4X4, explosiva granater, flashbang granater, strålningsdetektor) berikas med en nivellering system som tillåter spelaren att stegvis låsa upp vapen och ammunition användning från fallna fiender
Sikta och skjuta med extra noggrannhet i Sniper och Ironsight läge
Filmer, militära voice-overs och verklighetstrogna situationer ökar spelkänslan

Gameplay
Man tror att FPS-spel är omöjliga på en Iphone/Ipod Touch, men så är faktiskt inte fallet. Spela 3-8 min så lovar jag att du behärskar kontrollerna väl. Kontrollerna är i stort sätt likadana som i N.O.V.A (Du kan läsa recensionen här.. så slipper jag skriva samma saker).

Presentation
Gameloft lyckas bra med sina spel. Det märks att dem läger ner både tid och pengar. Frågan är hur pass bra grafik man kan få ur en Iphone? Jag tror att du kan få ut mycket bättre grafik än va detta spel har, men frågan blir då hur prestandan på spelet kommer vara? Vi har sätt N64-emulators som har fungerat till Iphone, men det laggar ju.

Jag tycker att MC: Sandstorm har bra grafik, riktigt snygga animeringar, bra ljudeffekter och bra röstskådespel. Jag fastnade för det här spelet direkt. Synd bara att de suger batteri, väldigt mycket. Nu ska jag fortsätta spela detta online, måste ju uppdatera mina stats!

Hoppas vi får se en uppdatering med flera banor till multiplayer, samt att man kan spela fler än 4 åt gången.

STORY: 8,8
DESIGN: 9,8
GAMEPLAY: 8,9
PRESENTATION: 8,8

TOTALT: 8,9