Mobiltjänster

Telia, Tele2 eller Tre som mobiloperatör

Abbonemang

I Sverige har vi tre mobiloperatörer som det talas om, och som har den största spridningen på sin marknadsföring. Alla tre av dessa mobiloperatörer har dotterbolag som säljer deras mobilnät under andra namn. Telia har Halebop, Tele2 har Comviq och Tre har den nya trenden inom mobiltelefoni och säljer sitt nät under namnet Hallon.

Vilken mobiloperatör är nu bäst? Hur får vi svar på den frågan? Om vi ser till vad det svenska folket tycker, så måste vi titta på den andel av marknaden som varje mobiloperatör har. I detta fall kan vi se en tydlig ledning för Telia, med nästan 40 procent av marknaden. På andra plats, som mobiloperatör, kommer Tele2. Mobiloperatören Tre kommer inte högre än fjärde plats, och är på så sätt sist i ledet av svenska mobiloperatörer med egna nät.

Vi ska dock inte bortse från Tre som mobiloperatör, då de är verksamma i flertalet länder och har ett användarantal på nära 27 miljoner människor inom Europa. Hur ska vi nu jämföra dessa giganter inom mobiltelefoni? Kan vi det? Ja, vi ska i alla fall försöka.

Vilken mobiloperatör är billigast?

Vid vår jämförelse har vi valt att jämföra abonnemang baserat på surfmängd, då detta är något som efterfrågas mycket av dagens moderna mobilanvändare. Vi har valt att jämföra mobilabonnemang där det igår 2GB surfmängd.
I Tre´s mobilabonnemang med 2GB surfmängd ingår det också fria samtal, och fria sms. Det abonnemanget landar på 349 kronor per månad.

Från mobiloperatören Telia kommer ett abonnemang med 2GB surfmängd, obegränsat med samtal och sms som inte kostar mera än 279 kronor per månad.

Då mobiloperatören Tele2 bara har abonnemang med 3GB surfmängd, så får det duga för vår test. I abonnemanget från Tele2 ingår också fria sms, och fria samtal.

Har Tele2, Tre och Telia kontantkort?

Ja, egentligen har alla mobiloperatörerna det genom sina respektive dotterbolag Comviq, Hallon och Halebop. Dock finns det ett standard kontantkort att få från Telia och Tre. Mobiloperatören Tele2 är den enda av de tre som inte erbjuder något kontantkort. Hos både Tre, och Telia är kontantkortet gratis att anskaffa, men måste givetvis fyllas på för att man ska kunna ringa med det.
Som avgivit, så har alla mobiloperatörerna dotterbolag som säljer deras tjänster inom mobiltelefoni under andra namn. Där finns en mängd olika abonnemang, både månadsvis och via kontantkort. Söker man en bra tjänst inom telefoni och önskar ett kontantkort då kan det vara bra att ta en titt på dem, då de oftast är mera specialiserade på dessa abonnemangsformer.

Får jag support? Hur är det med kundtjänst? Övrigt också.

Alla dessa mobiloperatörer har en väl utvecklat kundtjänst både för privat och företags kunder. De kan nås genom både telefon och e-post, i vissa fall även live chat online. Att många företagare litar på Telia, är ingen nyhet. Det är heller inte så konstigt, då det är äldst i branschen, och det mest kända namnet. Gör det Telia bättre än de andra? Jag vet inte. En sak vet jag dock, skulle jag starta ett nytt företag idag så ville jag nog gärna ta en titt på alla olika mobiloperatörer innan jag bestämde mig.

Kanske finns det en mobiloperatör som är den bästa, men det är nog troligare att den bästa mobiloperatören är olika beroende på person eller företag.