Uncategorized

Iphone, som förändrade en hel generation

Apples mest kända produkt och mest säljande är deras telefon, Iphone. När det kom förändrade den både marknaden men även en hel generation. Jämfört med resterande mobilen som fanns på marknaden när första Iphone släpptes, var ingen mobil i närheten av Apples produkt i varken funktion eller utseende. Iphone är ingen vanligt mobil utan det är en så kallas smartphone. För att en mobil ska få kallas smartphone måste telefonen ha en skärm med touch funktion. Detta innebär att Apples smartphone saknar ett fysiskt tangentbord. Då undrar du säkert hur man kommunicerade på sms och andra medier med mobilen om man inte hade någonstans att skriva sina bokstäver? Jo, mobilen hade istället virtuellt tangentbord som fanns på skärmen och kom upp vid behov.

Designen påminner om iPod touch

Iphones layout påminner om Apples andra produkt Ipod Touch, vilket är en apparat som man kan spela musik ifrån och som även den har touch. Dock har Ipod Touch ingen funktion att kommunicera med internet, sms eller telefonsamtal.

Iphone presenterades för första gången av Steve Jobs den 9 januari 2007. Under utvecklingen till Iphone har Apple registrerat över 200 nya patent på olika saker och funktioner inom mobilen. Alltså kan man säga att Apple är ett företag som är bra på att uppfinna nya grejer eftersom det är de som emellertid leder marknaden inom deras bransch.

Första iPhonen lanserades 2007

Som du säkert vet så finns det fler än en modell av Iphone. Den första Iphone:n som presenterades av Apple 2007 som du precis läste av, var Iphone 3G. Efter den succén lanserade Apple Iphone 4 och snart där efter kom Iphone 4S. Dem modellerna hade en fyrkantig form medan Iphone 3 hade runda kanter. Samma gällde versionen efter, Iphone 5, 5s men även ytterligare en variant, 5c. Den versionen är en aning länge och smalare än vad Iphone 4 är. Sedan kom Iphone 6 och 6s men i två olika storlekar. Även Iphone 6 och 6s har en annan layout än vad Iphone 5 har. Sedan finns Iphone 6 och 6s i två olika storlekar, men med samma layout. Dessa två är Iphone 6 plus och Iphone 6s Plus. När de nya storlekarna kom, kom även massa undersökningar som visade att plus-versionen gick att böja och kunde böjas om man hade mobilen i bakfickan och exempelvis satte sig ner. Sedan kom Iphone 5SE och då kan man undra varför den kom efter Iphone 6 och 6s släpptes? Jo, för att många gillade innehållet i Iphone 6s men inte layouten och storleken, eftersom den var lite större och halare än Iphone 5. Därför lanserade Iphone en telefon med samma kompetens som en Iphone 6 fast i samma layout som en Iphone 5. Dessutom förbättrade man kameran i Iphone 5SE. Sedan har Apple precis släppt sin senaste iPhone som du heter Iphone 7. Den har samma layout som Iphone 6 men finns i fler färger. Från och med Iphone 5s finns telefonerna att välja i guld, svart och silver. Iphone 6s går även att få i rose-färg men Iphone 7 har även två svarta färger till än vad de tidigare versionerna har.

iphone-3