Uncategorized

Nya iPhone 7 och AirPods

Nu har Apple precis släppt sin senaste lansering. Det har gått rykten de senaste månaderna men nu är den äntligen här. Den nyare versionen i iPhone-familjen, iPhone 7. iPhone 7 finns i fyra olika färger varav 2 av färgerna är nya, gagatsvart och svart. Det är den ena saken som är ny, sedan finns det en grej till som är en av dem större nyheterna. Givetvis finns det fler än två nyheter men hörlurarna har bytts ut till ett par AirPods. Då undrar du säkert om vad ett par AirPods är eftersom det är Apple:s senaste lansering som ingår när du köper nya iPhone 7. Det är alltså ett par hörlurar, utan sladd, därav namnet AirPods som betyder hörlurar i luften. Snäckorna är som de tidigare hörlurarna man har fått med iPhones tidigare, men utan sladd och är ihopkopplade med endast din telefon. Detta är både fördelar och nackdelar, eftersom det numera inte finns något intag som du kan sätta in dina hörlurar måste du köpa ett par nya AirPods om de går sönder eller om du tappar bort dem. Vilket också är en nackdel, att de är väldigt lätta att tappa bort eftersom de är så små. Tidigare har det dock varit ett problem att hörlurarna alltid trasslar sig med sladden, vilket man slipper nu men det kanske man slipper för att man istället tappar bort snäckorna.

Högtalare istället för hörlursuttaget

Där det tidigare hålet för att sticka in in hörlurs kontakt satt, har Apple nu använt det utrymmet till att lägga till en till högtalare samt ett Taptic Engine. Företaget Apple säger att mobilen numera gör ett stereoliknande ljud som är mycket högre men detta finns ännu inga bevis på, eftersom att Apple berättade det på presskonferensen där det var alldeles för högljutt för att testa.

Dem andra förändringarna är att telefonen generellt är mycket snabbare vilket man får ett tydligt intryck av. Samt att kameran är mycket bättre än den näst senaste lanserade telefonen, iPhone 5SE. Sedan finns massvis av förbättringar på det mesta men utan att ha facit i hand är det svårt att märka av exakt vad det är för förbättringar då de är väldigt diskreta.

Ny funktion på hemknappen

Vad är då Taptic Engine som du läste tidigare i texten? Jo, det är en förändring på hemknappen. Då tänker du givetvis om du har sett bilder på den nya iPhone 7 att hemknappen ser precis likadan ut. Ja, det gör den men den har inte samma funktion. Apple har nämligen gjort så att den inte går att trycka ner. Istället så när du rör och trycker på den så ger sig telefonen ifrån sig en vibration som symboliserar samma sak som hände tidigare när hemknappen gick att trycka ner. Alltså att du går ut från den nuvarande appen och kommer till hemskärmen. Givetvis har hemknappen kvar funktionerna som sin gyllene touch som gör att du kan nå över hela skärmen trots små fingrar, samt den berömda id-ringen som gör att du kan logga in på telefonen med ditt fingeravtryck.

nya_iphone_7