Uncategorized

Pokémon Go

 Efter att smartphones kom med alla olika spel har det funnits några få spel som har slagit igenom stort och är en av världens mest spelade spel. Två exempel av detta är Flappy Bird och Pokémon Go. Pokémon Go kan till och med slagit igenom ännu större än vad Flappy Bird gjorde. Spelet lanserades 2016 den 16 Juli i Sverige och slog igenom direkt. Alla åldrar, från småbarn till fullt vuxna människor, vart helt beroende av det nya spelet. Folk tog ledigt från jobbet för att spela Pokémon Go och tyvärr så har även det skett ett antal dödsfall på grund av spelet.

Pokémon har funnits länge

Då undrar du om du inte redan vet, vad det här spelet går ut på eftersom det har blivit såpass stora konsekvenser efter det? Jo, spelet går ut på att jaga Pokémons. Pokemons har funnits i många år och är en påhittad värld med påhittade figurer som har olika element och som sedan kan tävla mot varandra. Innan all elektronik slog igenom fanns det Pokémonkort man använde till sina Pokémonfigurer. Men nu när det här spelet kom så har den typen av spel blivit helt ute, när du lika gärna kan göra det på mobilen med en roligare twist. Du börjar med att göra din egna avatar som sedan kommer bli din Pokémontränare.

Ett spel som ger motion

En av anledningarna till att det här spelet slog igenom såpass stort är för att du får motion när du spelar det. Pokémon Go är det första spelet som man får motion av, eftersom du bokstavligen behöver jaga Pokémons. Du är tvungen att gå ute på gatan med appen uppe och leta efter Pokémons. På appen är den en karta uppe som visar närområdet där du är och där kan du även ha översikt och se vart det finns Pokémons att fånga. Du kan även se på kartan vart det finns gym, med enklare ord ett träningscenter. Sedan när du går ute och är påväg till en station kan det helt plötsligt hoppa upp e Pokémon, då startas din kamera på mobilen. Då gäller det att du fångar den Pokémon som är framför dig genom kameran och det gör du genom att kasta bollar på den. Pokémon figuren har en tendens till att hoppa och undvika bollarna så det gäller att vara pricksäker. Sedan när du ät ute och motionerar kan du få ett eller flera ägg. För att du som Pokémon tränare ska få dem att kläckas behöver du gå en viss sträcka. Denna sträcka beror på hur många tidigare ägg du har fångat, det brukar börja med att du ska gå 2 km, sedan ska du gå 5 km, sedan 1 mil och så vidare. När du sedan har ett antal Pokémons kan du börja träna dem mot andra Pokémons i det så kallade gymmet som du hittar på din karta i appen.

 

Det som du tidigare läste om att personer har dött på grund av detta spel är för att de har gått rätt ut i gatan utan att titta upp ut mobilen.

pokemon_go_logo