Uncategorized

Nya Apple-TV från 2015

2015 lanserade Apple sin nyare version av Apple-TV. Apple-TV slog igenom stort när det kom och förändrades som flesta familjers vardagsrum och dess underhållning. Apple-TV är som många tror en tv-skärm med Apple programmerat i, vilket det inte är. Utan det är en liten svart låda som man kopplar in i TV:n, oftast med en HDMI-sladd, som man sedan kan välja på en av HDMI-kanalerna och använda det sedan som en slags databas. En Apple TV kopplas upp på ditt wifi hemma. Du kan kolla Youtube, Netflix, SVT Play, TV4 Play och många andra streamingtjänster på nätet. Du kan även hyra filmer och musik på ditt iTunes konto via Apple TV:n. En annan bra sak med Apple TV är att om du har kopplar upp dig med exempelvis din surfplatta eller mobil på ditt wifi och vill visa en film du har på mobilen, på din tv skärm kan du göra det via Apple TV. Då får du nämligen upp en symbol på telefonen när du har uppe videon som betyder att telefonen och Apple TV:n har en anslutning, tycker du på den kommer filmen snabbt och enkelt upp på TV:n i hög kvalité. Detta var vad den äldre modellen av Apple
TV innehöll.

Inbyggd hårddisk

Den nya modellen har bland annat en hårddisk inbyggd i sig, vilket många familjer kan tycka är onödigt eftersom de flesta endast använder Apple TV:n för att streama filmer. Dessutom kom nyheterna om att den nya Apple TV:n har en egen App Store i sig, en röststyrning via Siri som finns på dem senaste iPhones, snabbare processor och sökmotor samt en ny fjärrkontroll men en mus eller så kallad touch-styrplatta. Det senaste du läste om en ny fjärrkontroll var nästan att måste för Apple att producera en ny då den förra fick väldigt mycket klagomål emot sig. Dock erbjuds bara funktionen Siri i endast 8 länder, varav ett av dem är USA, såklart. Detta är på grund av att Apple inte har programmerat den nya Apple TV:n efter det svenska språket utan endast programmerat den efter världens mest vanliga språk.

Saknar stöd för 4k upplösning

För dig som har höga funktionskrav är detta ingen produkt för dig, vi råder sig att vänta tills Apple släpper en uppdaterat version. Men för dig som inte använder Apple TV:n till något annat än att streama film och vill ha en bättre fjärrkontroll är detta ett perfekt uppköp eller nytt köp. Det är nämligen så att den nya Apple TV:n saknar stöd för 4K upplösning. Detta visar ännu en gång att Apple har normalanvändaren i fokus och inte de som har höga krav på saker och ting.

Prisskillnaden är även väldigt stor om man jämför med Apples första version av Apple TV. Den första versionen kostar numera 799 kronor, medan den nyare versionen kostar betydligt mer. Det finns två olika varianter på den nya versionen, vilken mängd lagringsutrymme du vill ha. Antingen är det 32 eller 64 gigabyte. Den som har 32 gigabyte kostar 1 690 kronor medan den med 64 gigabyte kostar hela 2 290 kronor.

apple_tv