Cydia Guide

En liten överblick på Cydia.

Jag kommer med hjälp av bilder från cydia, beskriva vad de olika knapparna innebär samt vad man kan använda dessa till.

  • Del 1 – Allmän överblick kring Cydia
  • Del 2 – Installation av program i Cydia
  • Del 3 – Lägga till fler källor i Cydia (Sources)

Del 1

”Allmän överblick kring Cydia”

cydia1

 

Home Cydia –  Som ni ser ovan är detta första sidan i Cydia, på denna sidan finns en del information kring Cydia som kan vara av intresse att läsa första gången man använder cydia.

För att förklara vad bilden visar så är det en meny längst nere under all text, denna menyn använder man för att använda olika funktioner i Cydia. (Oftast när man startar Cydia så kommer det vara lite väntetid p.g.a. av att Cydia hämtar uppdateringar ifrån olika källor. ) Cydia ser lite ut som Appstore som jag nämnt innan.

 

cydia2

(Home Cydia) Cydia Store – Inne i Cydia Store hittar man många olika former av program. Dessa program kostar en liten slant, men som ni ser så kostar det inte speciellt mycket. Här kan man hitta väldigt användbara program som gör telefonen bättre. Ett exempel är det programmet som heter ”Snap Tap” detta programmet gör det möjligt att ta bilder med sin volym knapp istället för med touch knappen.

cydia3

 

Sections – Det är här man hittar alla olika kategorier. Som man kan se på bilden finns det en kategori som heter system, och där inne hittar man program som hanteras av systemet. Eller så kan man gå in i den som heter Themes och där hittar man olika tema till iphonen.

cydia4

 

Changes – Det är här man ser vad som är nytt i Cydia, det uppdateras lite olika om dagen men man ser vilken  dag dessa nya saker har kommit samt vilken form av program de är. Detta är med andra ord en översikt vad som är nytt i Cydia.

cydia5

 

Manage – Under meny knappen manage har man ett antal alternativ:

  • Packages – Här finns allt man har installerat på sin iphone, det är även här man avinstallerar programen. Väl inne i detta område ser man en lång lista på allt man installerat, det är bara att gå in på det programmet man vill avinstallera och välja detta.
  • Sources – Här inne finns alla de källor(Sources) som Cydia kopplar upp sig till, det finns ett par förinstallerade men man kan själv lägga till egna källor
  • Storage – Här ser man information på hur mycket plats man har kvar, men också hur mycket man har använt av sin iphones utrymme.

cydia6

 

(Manage) – Sources – Under sources finns det som jag nämnde ovan redan installerade källor, men man kan lägga till egna genom att trycka uppe i höger hörn på ”Edit”. Efter detta är det bara att följa instruktionerna. (Det är viktigt att man inte lägger till saker som man inte känner till, detta kan skapa problem för Cydia.)

cydia7

 

Search – Detta är sista området i menyraden, namnet säger nästan precis vad man använder detta till. Det är här man söker efter program i Cydia och där igenom de källor man har. (Om man söker efter ett program och det inte kommer upp kan detta innebära att man inte har just den källan (Source) som behövs, då får man lägga till denna innan man söker )

Del 2

”Installation av program i Cydia”

cydia8

 

 

1. Först går man in på ”Search” väl där inne skriver man in det man söker efter(I mitt exempel här hat jag valt att söka efter theme, detta gör att jag får upp x antal resultat) Sen är det bara att trycka (välja) det man är intresserad av i mitt fall trycker jag på A Bad Theme.

cydia9

 

2. Efter att man trycker på det man är intresserad av kommer man in i det man valt, här inne står det oftast information om programmet och ibland är där några skärmdumpar (Screenshots) av programmen. Jag rekommenderar att läsa informationen innan man går vidare. Om man är bered att installera trycker man uppe i höger hörn på ”Install”.

cydia10

 

3. Efter att man tryckt ”Install” kommer man till nästa sida, här står det hur stor filen är och vad paketet kommer installera på iphonen, om man vill är det bara att trycka uppe i höger hörn på ”Confirm” som då bekräftar ens val. Efter detta kommer programmet påbörja sin installation, det är bara att följa anvisningarna efter detta.

Del 3

Lägga till fler källor i Cydia (Sources)

1. Starta Cydia och välj något som heter manage (Finns i nederkanten av programmet)

2. Välj Sources (Samma som under Del 1 och Manage)

cydia11


3. Tryck nu på Edit uppe till vänster

cydia12

 

4. Tryck nu på Add uppe till vänster

cydia13

5. skriv nu in den önskade källan och välj sedan att spara (Add Source).

 

 

 

(Om du anser att vi har missat något eller har funderingar hör av er så redigerar vi detta)

NOTERA: Denna guide är för test och utbildningssyfte endast. Vi på iPhonepyssel.se tar inte ansvar för någon förlorad data eller om någon funktionsstörning skulle uppstå på din iPhone.