Cydia Info

Cydia är mycket kort ett program som installerar andra program på din enhet, men du måste först jailbreaka iPhone, Ipod Touch eller iPad innan du kan ta del av Cydia Store.

Cydia hanterar installationen av så kallade packet som kan installeras på iPhonen. man kan jämföra Cydia med AppStore som finns i iPhonen utan att man har jailbreakat sin enhet, Cydia erbjuder en helt ny värld av program och annat roligt. Cydia finns efter installation precis som AppStore direkt i enheten i form av en ikon på hemskärmen.

Programmen som finns på Cydia är inte tillverkade av Apple själva utan detta är andra som gjort dessa. Detta betyder att det inte är Apple som har godkänt programmen utan ”vem som helst” kan lägga upp sina program på Cydia.

Utbudet på Cydia varierar allt ifrån spel, program, ringsignaler och tema, det finns en hel del kan jag tillägga. Cydia fungerar i stort sätt precis som AppStore och materialet där kan kosta en liten slant.

Cydia är svårt att beskriva med hjälp av text därför skulle vi vilja be dig att trycka här, i länken hittar du program som kommer från Cydia. Ägna gärna ett par minuter att titta igenom vad som finns på Cydia och efter ett tag kommer du också vilja få tillgång till Cydia.

För att kunna använda sig av Cydia måste man jailbreaka sin iPhone, iPod eller iPad, allt om detta hittar du här.